PradžiaKitaAisčių dvasinės tapatybės beieškant

Aisčių dvasinės tapatybės beieškant

Samotrakė – tūkstantmečius istorijos skaičiuojanti senųjų misterijų sala, esanti Egėjo jūros šiauriniame regione ir priklausanti Graikijai.

2015 metų liepą atvykę į salą Audronė ir Petras Ilgevičiai buvo itin nustebę, kai ten esančios Didžiųjų Dievų šventyklos darbuotojas, sužinojęs iš kur jie atvyko, pasakė: „Sveiki sugrįžę namo. Čia yra Lietuva…“

Tokia buvo pradžia…

Dėl šio įvykio buvo surinkta 34 įvairių profesijų žmonių grupė, kuri 2016 m. rugpjūtį išvyko į Samotrakę.

Kelionės tikslas – kiekvienam įmanomais metodais patyrinėti galimus aisčių buvimo pėdsakus Samotrakės saloje. Ekspedicijoje laikytasi dvasinio keliavimo reikalavimų, informacijos ieškota empiriniais ir intuityviaisiais metodais. Rasta mokslui priimtina medžiaga perduota atitinkamų sričių specialistams tolesniems tyrimams, tačiau keliavimo tikslas nebuvo vien mokslui priimtinų faktų paieška.

Dar prieš vykdami supratome, kad svarbiausia ne tai, ar rasime daiktinių aisčių buvimo saloje įrodymų, praėjus daugiau negu trims tūkstančiams metų, ar nerasime. Suvokėme, kad šis žygis būtinas aisčių dvasinei tapatybei patvirtinti, nes vis daugėja Lietuvoje žmonių, nebetikinčių savo tautos dvasinėmis šaknimis.

Taigi, šioje knygoje Jums pateikiama šios, netradicinės, ekspedicijos medžiaga. Ją sudaro trys tekstų grupės: istorinis-archeologinis kontekstas, intuityviosios įžvalgos ir kelionės dalyvių patirtys.

Ekspedicijos vaizdo medžiaga pateikta įklijuotame DVD diske. Jame rasite:

  • knygoje aprašomų interviu su vietiniais salos gyventojais graikais vaizdo įrašus (Janiu Maltesos ir Janiu Antonios);
  • pokalbį su archeologu Dimitriu Matsu;
  • filmuotą medžiagą apie ekspediciją: pamatysite dalyvių saloje aplankytas vietas, daugiau sužinosite apie dvasinio keliavimo ypatumus.

Ši knyga – tai medžiaga apmąstymams, skirta ypač tiems, kuriems aisčių tema yra svarbi.

Tai – kelionė į save, savosios Tautos nebeatmenamą praeitį, kuri šiandien tiesia kelią į būsimą ateitį.

Aisčių dvasinės tapatybės beieškant: ekspedicijos į Samotrakę (Graikija) medžiaga. Vilnius: Idealistų būstinė. 2017. 300 p. + 1 vaizdo diskas (DVD). ISBN 978-60995799-1-7.

AISČIŲ DVASINĖS TAPATYBĖS BEIEŠKANT. Antroji knyga

Kur įsigyti?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Labai prašome rašant komentarus mūsų internetinėje svetainėje ir socialiniuose tinkluose nevartoti necenzūrinių žodžių, nerašyti dalykų, nesusijusių su diskusijos tema, neįžeidinėti kitų diskusijos dalyvių.

Matydami, kad šių taisyklių nesilaikoma, mes pasiliekame teisę šalinti bendravimo taisyklių neatitinkančius komentarus ar kitus įrašus tiek internetinėje svetainėje, tiek mūsų socialinių tinklų paskyrose.

Taip pat bus šalinamas komentaruose skelbiamas reklaminis turinys, privačių asmenų ir / ar nelegalius duomenis atskleidžiantys komentarai.